Μιχάλης ΦραγκιαδάκηςΓεια σου, είμαι ο Μιχάλης!

Γεννήθηκα την 28η Μαρτίου 1981 στην Αθήνα, όμως η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη.

Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2005), του τμήματος Ζωικής Παραγωγής. Τα φοιτητικά μου χρόνια ήταν χλιαρά, όμως απέκτησα τεράστιο όγκο γνώσεων για τη Φύση. Για τη Σοφία που περιέχει, την Τελειότητα, την Αρμονία.

Στη συνέχεια, πήγα στην Ιταλία (Padova) και Ισπανία (Madrid) για τις διδακτορικές μου σπουδές στην διατροφή του κουνελιού, τις οποίες ολοκλήρωσα στα τέλη του 2008. Εκείνη την περίοδο απέκτησα για πρώτη φορά τα δικά μου χρήματα, το δικό μου αυτοκίνητο, το δικό μου σπίτι και τον δικό μου προγραμματισμό. Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκίνησα για πρώτη φορά να ασχολούμαι με τον Εσωτερισμό και την Αυτοβελτίωση.

Πριν κλείσω τα 30, είχα τελειώσει τη στρατιωτική θητεία μου, το διδακτορικό μου και εργαζόμουν ως στέλεχος σε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες της ελληνικής κτηνοτροφίας, ακριβώς στο αντικείμενο σπουδών μου. Τι άλλο να θέλει κανείς; Είχα στα χέρια μου αυτό που για άλλους ήταν άπιαστο όνειρο. Μου ήταν όμως ξένο. Πέτυχα με εξαιρετική αποτελεσματικότητα τους στόχους κάποιων άλλων. Όχι των γονιών μου -όπως είχα σκεφτεί τότε και όπως πολλοί θα σκεφτούν τώρα- αλλά μίας ολόκληρης κοινωνίας.

Καλώς ή κακώς, η Ψυχή δεν εγκλωβίζεται, ούτε περιορίζεται. Ακολουθώντας τη διαίσθησή μου, αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να κινηθώ προς το άγνωστο. Μεταφέρθηκα λοιπόν στην Ξάνθη, όπου είχα γνωρίσει ένα εξαιρετικό ζευγάρι και την οικογένειά του. Η οικογένεια αυτή αντιπροσώπευε για εμένα όλα όσα δεν γνώριζα και μου έλειπαν. Την ξεγνοιασιά, την περιπέτεια, την ελευθερία, τη δημιουργικότητα. Έκανα την Ξάνθη σπίτι μου και έδρα της πρώτης μου επιχείρησης. Δημιουργήσαμε την πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στην Ξάνθη. Ασχοληθήκαμε με το δίκοκκο σιτάρι και τα προϊόντα του, τη δόμηση με φυσικά υλικά, την κεραμική, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το Σύμπαν ξέρει καλύτερα και αποφάσισε ότι ήταν ώρα να επιστρέψω εκεί που όλα ξεκίνησαν, για να βρω τον θησαυρό, όπως ο Αλχημιστής του Coelho (το ήξερες ότι “coelho”  στα πορτογαλικά σημαίνει «κουνέλι»; Πάλι μπροστά μου τα κουνέλια!). Ύστερα από σημαντικές καταστροφές που έγιναν στην παραγωγή μας, απέτυχα παταγωδώς στις προσπάθειές μου. Σήμερα, βλέπω ότι οι ζημιές εκείνες ήταν από τα πιο χρήσιμα μαθήματα στη ζωή μου.

Επέστρεψα στην Αττική, στο πατρικό μου και συνεργάστηκα με την αδερφή μου. Ήταν η ώρα να ασχοληθώ σοβαρά με τον εαυτό μου, να επουλώσω πληγές, να περιποιηθώ τραύματα και να σταματήσω την «αιμορραγία». Η διαίσθησή μου με οδήγησε σε μία εξαιρετική ψυχολόγο. Μας πήρε 2,5 χρόνια περίπου για να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Έργο ανεκτίμητης αξίας. Το κυριότερο μάθημα που πήρα (ναι οκ, μου πήρε 2,5 χρόνια) είναι να αντιλαμβάνομαι τα συναισθήματά μου, να θέτω τα όριά μου και να τα προστατεύω.

Στο σημείο εκείνο, είχα αναπτύξει τη Λογική και το Συναίσθημα. Παρότι δεν το γνώριζα, ήμουν πλέον έτοιμος για το επόμενο βήμα˙ να κάνω επαφή και να εκφράσω τον Εσώτερό μου Εαυτό.

Σε ένα από τα επαγγελματικά μου ταξίδια, αποφάσισα στην επιστροφή να αγοράσω ένα (ακόμα) βιβλίο αυτοβοήθειας από το βιβλιοπωλείο του Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν άργησα να έρθω σε επικοινωνία με τη συγγραφέα του βιβλίου και να ξεκινήσω μαζί της συνεδρίες. Ύστερα από μερικούς μήνες συνεδριών, έμαθα τον όρο life coaching. Μπορεί να φανεί περίεργο, όμως ξεκίνησα life coaching χωρίς να υπάρχει η έννοια στο μυαλό μου και χωρίς να ξέρω τίποτε για αυτό.

Μέσα από τη διαδικασία του life coaching μπήκαν όλα στη θέση τους. Το μυαλό μου αλάφρυνε, καθάρισε, ξεκουράστηκε! Απαλλαγμένος από τις αλυσίδες και τα βάρη των περιοριστικών μου πεποιθήσεων, κατάφερα να κλείσω μία διεθνή συνεργασία κάποιων χιλιάδων ευρώ, να γνωρίσω τη γυναίκα της ζωής μου, να τακτοποιήσω εκκρεμότητες χρόνων και τελικά να αποδημήσω για Ολλανδία.

Πηγαίνοντας στην Ολλανδία (2017) ξεκίνησα τη ζωή μου «από το μηδέν».  Νέο σπιτικό, νέα οικογενειακή κατάσταση, νέα επαγγελματική ζωή, νέα γλώσσα. Μία εξ’ ολοκλήρου καινούρια ζωή. Υπό αυτές τις συνθήκες αναγκάστηκα να αναθεωρήσω τα πάντα. Τίποτα δεν ήταν γνώριμο και τίποτα δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τον γνωστό μου εσωτερικό «προγραμματισμό». Ήταν η χρυσή ευκαιρία για εμένα. Κατάφερα να δω αυτόν τον βαθύτερο προγραμματισμό, να τον αμφισβητήσω, να τον αναλύσω και εν τέλη να τον αλλάξω συνειδητά.

Ταυτόχρονα, έφτασε στη ζωή μου ο πιο καθαρός και ο πιο μεγάλος μου καθρέφτης. Η κόρη μου. Κάνει ό,τι κάνω. Λέει ό,τι λέω. Σκέφτεται όπως σκέφτομαι. Νιώθει ό,τι νιώθω. Είναι ο σημαντικότερος Δάσκαλος μου.

Ευθυγραμμίστηκαν λοιπόν τα άστρα, βρέθηκα με τα σωστά εργαλεία, στις σωστές συνθήκες, με τη σωστή διάθεση, με την απαραίτητη ενέργεια και με τους καλύτερους συμμάχους, ώστε να φτάσω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να φέρω στην επιφάνεια την πιο βαθιά εσωτερική μου Αλήθεια.

Είμαι καθοδηγητής!

Παρακολούθησα τον ετήσιο κύκλο σπουδών στην Ακαδημία της coach μου και απέκτησα την πρώτη μου διεθνή πιστοποίηση ως Life Coach. Λόγω φιλομάθειας, είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Από τον Δεκέμβριο του 2019, ξεκίνησα -επίσημα πλέον ως επαγγελματίας- να καθοδηγώ πελάτες, ομαδικά και ατομικά.

Η έμφυτη μου περιέργεια και η έλξη προς το καινούριο/άγνωστο, με έσπρωξε για μία ακόμα φορά έξω από τα γνωστά μονοπάτια, στον αχανή ωκεανό του πειραματισμού. Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας με έναν αγαπημένο πελάτη/φίλο -καλλιεργημένη και δυνατή ψυχή, παρά το νεαρό της ηλικίας του- κατάφερε με θαυμαστή ευκολία να έρθει σε επικοινωνία με τον Εσώτερο Εαυτό του.  Αναγνωρίζοντας την κατάσταση από προσωπική μου εμπειρία, τον καθοδήγησα στο να εξοικειωθεί με αυτή την «οντότητα», να αφεθεί στην αγκαλιά της και να την εμπιστευθεί.

Ξεπερνώντας τους προσωπικούς μου φόβους και περιορισμούς, επέτρεψα στη Λογική μου και τον «εγωισμό» μου, να κάνουν λίγο στην άκρη και να αφήσουν συνειδητά τα ηνία στους αυθεντικούς Καθοδηγητές, δηλαδή στους Εσώτερους Εαυτούς. Άρχισα να αφήνω τον δικό του Εσώτερο Εαυτό να καθοδηγεί τον πελάτη μέσα στη συνεδρία.

Έκτοτε, βοηθάω τους πελάτες μου να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την Συμπαντική Σοφία που έχουν μέσα τους, η οποία μπορεί να τους δώσει απεριόριστη Γνώση. Είναι στο δικό τους χέρι να την αναπτύξουν.

Διαρκώς, εξελίσσω και τελειοποιώ τη μέθοδό μου. Το αποτέλεσμα είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος το επιθυμεί πραγματικά, να φτάνει στο πνευματικό επίπεδο εκείνο, ώστε να έρθει σε άμεση, συνειδητή επικοινωνία με τον Εσώτερο Εαυτό του.

Η δράση μου τώρα είναι να δείχνω, σε όσους το επιθυμούν, αυτό το μονοπάτι που ο ίδιος περπάτησα. Το μονοπάτι προς τον Εσώτερο Εαυτό τους.

Εσύ, πόσο έτοιμος/η είσαι να το ακολουθήσεις;

Επικοινώνησε μαζί μου για περισσότερες Πληροφορίες

 

8 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησε το Fos Training Camp!

και ήταν και η ονομαστική μου εορτή :)
18 Μαϊου 2021

Fos Breakthrough Coaching στην Ελλάδα

Έγινε επίσημα η έναρξη δραστηριότητας στην εφορία!
Σεπτέμβριος 2020

Επιστροφή στην Ελλάδα

Ιούλιος 2020

Πιστοποίηση ως Life Coach

Πρόγραμμα σπουδών αναγνωρισμένο από τον ICF. 328 ώρες πρακτικής εξάσκησης.
Νοέμβριος 2019

Fos Breakthrough Coaching

Έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ολλανδία.
Μάρτιος 2019

Έναρξη σπουδών

True-me Breakthrough Coaching Academy
2018

Ένας γαλαξίας γεννιέται

Η κόρη μας!!!
2017

Ολλανδία

Ερωτικός μετανάστης
2016

Life coaching συνεδρίες

ως coachee
2014-2017

FragVet

Επιστροφή στο πατρικό μου
2011-2014

Κοιν.Σ.Επ «Επάρκεια», Ξάνθη

2010

Διευθυντής Παραγωγής

2009

Μητέρα Πατρίδα

στρατιωτική θητεία
2006-2008

Διδακτορικές σπουδές

Απόκτηση του τίτλου Doctor Europaeus, PhD από την Πάντοβα Ιταλίας και Μαδρίτη Ισπανίας
2005

Αποφοίτηση

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Ζωικής Παραγωγής
28η Μαρτίου 1981

Ένα αστέρι γεννιέται

Εγώ!

Αν ψάχνεις για...

Ενδυνάμωση

μπες στο Fos Training Camp
(Δοκίμασέ το δωρεάν)

Fos Training Camp

Αυτογνωσία

παρακολούθησε τα εργαστήρια του Fos Workshops

 Fos Workshops

Μεταμόρφωση

μάθε για το πλήρες πρόγραμμα Fos Transformation

 Fos Transformation

Απελευθέρωση

επικοινώνησε μαζί μου για μία συνεδρία Fos Breakthrough

Fos Breakthrough

Αν ψάχνεις για...

Ενδυνάμωση

μπες στο Fos Training Camp


Fos Training Camp

Αυτογνωσία

παρακολούθησε τα εργαστήρια του Fos Workshops

 Fos Workshops

 

 

Μεταμόρφωση

μάθε για το πλήρες πρόγραμμα Fos Transformation

 Fos Transformation

 

Απελευθέρωση

επικοινώνησε μαζί μου για μία συνεδρία Fos Breakthrough
Fos Breakthrough

­